Ankaralılar ulaşım sorununu tartıştı

Kent merkezlerine doğru artan ulaşım taleplerini sadece iyi kurgulanmış bir toplu ulaşım planının çözeceğini belirten Öncü, toplam maliyet ve yolcu taşıma kapasitesi göz önüne alınarak bu planların yapılması gerektiğini söyledi. Toplu taşıma araçları olan raylı sistem ve otobüsün toplam yolcu kapasitelerinin çok azını kullandığını ve buraya yapılan yatırımların kendini finanse etmediğini anlatan Öncü; erişilebilir, sürdürülebilir, verimli, insan odaklı, bütünleşik, hakkaniyetli ve katılımcı bir ulaşım sisteminin olması gerektiğini vurguladı. Toplu taşımada yapılan aktarmaların gerekli olduğunu fakat bunları kullanamayacakları düşünüp alternatif yaratılması gerektiğini belirtti. Aktarmalı ulaşım ile direk ulaşımı karşılaştıran Öncü, aktarmalı ulaşımının daha kısa sürede ve daha ucuz biçimde olması gerektiğini belirtti.

Ankara Barosu Avukatı Cemalettin Gürler, yönetmeliğe göre 24 saat kesintisiz ulaşım hakkının olduğunu vurgularken bu konuda taleplerimizi BİMER'e iletebileceğimizi belirtti. Barolar, odalar, sendikalar, kent meclislerinin idari davalar konusunda desteğini isteyebileceğimizi anlattı. Gürler, gerektiğinde ombudsman yöntemini kullanabileceğimizi de sözlerine ekledi.

Kaynak : http://ilerihaber.org